Nieuwtjes

 

 

                     Site français |

Menu

 Nieuwtjes

1 maart 2013: Verzoening

Beste vrienden, collega's en kameraden,

De verzoening gaat door op 11/03 om 8u45. Foto's van de acties en persberichten vinden jullie terug op onze Facebookpagina "fgtb Otis"...

22 februari 2013: Info algemene informatievergadering

Beste vrienden, collega's en kameraden,

Dinsdag, 26 februari om 8u, zal er een algemene informatievergadering met de syndicale delegatie plaatsvinden te Groot-Bijgaarden. Gelieve hier zo massaal mogelijk op aanwezig te zijn.

13-14-15 februari 2013: Syndicale actie voor werkzekerheid

Beste vrienden, collega's en kameraden,

Tijdens de ondernemingsraad van 12 februari heeft de directie ons medegedeeld dat er de komende weken enkele techniekers zullen worden verschoven en dat een nieuwe herstrukturering niet uitgesloten is. Dit terwijl er continue werken worden uitgevoerd in onderaanneming. (reparatie, modernisatie en montage) Donderdag werden ook enkele monteurs gecontacteerd met de vraag of ze liften willen gaan monteren in Noorwegen.

Morgen, 18 februari, zullen we onze acties verderzetten. Ook een algemene staking is niet uitgesloten.

 

21 december 2012: Drankvergoeding

Beste vrienden, collega's en kameraden,

Aangezien het akkoord voor de drankvergoeding voor 2013(1,25€) nog niet ondertekend is behouden we het oude akkoord aangaande de drankvergoeding. Dit wil zeggen: tijdens de periode van 1 december 2012 tot en met 1 maart 2013 kunnen de techniekers 2€ per gepresteerde werkdag vermelden op hun timesheet volgens de volgende richtlijnen:

NE: wanneer de binnentemperatuur in het gebouw onder constructie lager is dan 5°C en men geen warme dranken kan nuttigen op de werf.

MOD-Reparatie-Onderhoud: wanneer de binnentemperatuur op de werf lager is dan 5°C.

3 december 2012: Informatievergaderingen

Beste vrienden, collega's en kameraden,

Bedankt voor jullie aanwezigheid op één van onze informatievergaderingen.

"Wij zijn geen vakbond van Vlaanderen alleen, wij zijn geen vakbond van Antwerpen alleen, wij zijn geen vakbond van Brussel alleen, wij zijn geen vakbond van Wallonië alleen...Wij zijn een vakbond voor alle werknemers van Otis België!!!”

 

25 juli 2012: Herstructurering van 18 juli 2012

Beste vrienden, collega's en kameraden,

Sinds een tijdje deden de geruchten de ronde dat er een herstructurering zou plaatsvinden. Afgelopen dinsdag, 18 juli, was het zover: de directie nodigde de syndicale delegatie uit om het slechte nieuws mede te delen. 11 collega's en vrienden zouden de firma moeten verlaten. Veel marge om te onderhandelen kregen we niet...We hebben amper 1 persoon zijn job kunnen redden. 5 personen vertrekken de komende weken op brugpensioen. Ondanks de syndicale acties die woensdag opgestart werden zijn de collega's die op de lijst stonden woensdag ontslagen. Collega's van 6 tot 20 jaar anciënniteit...We kunnen er geen begrip voor hebben dat de arbeider het slachtoffer is van de mindere resultaten!!! We vrezen ook dat dit maar deel 1 is van herstructurering...

We wensen de directeur, die op vrijdag 20 juli op vakantie vertrok, een prettige vakantie toe. De arbeiders hadden zich een andere vakantie voorgesteld...

De foto's van onze acties kunnen jullie zien op onze nieuwe Facebook pagina: fgtb-otis (de rooi van Otis)

5 juli 2012: Drankvergoeding en privé gebruik wagen

Beste vrienden, collega's en kameraden,

1. Tijdens de zomermaanden juli en augustus wordt de toelating gegeven aan iedere technieker om 2€ drankvergoeding op zijn pointageblad te vermelden voor iedere gewerkte dag.

2. Privé gebruik wagen: met akkoord van de syndicale afgevaardigden heeft de directie beslist om de nieuwe netto forfaitaire bijdrage vanaf 1 juli vast te leggen op 75€ per maand. (geïndexeerd)

14 juni 2012: "State of the nation"

Beste vrienden, collega's en kameraden,

Deze week werden we allemaal uitgenodigd voor de "State of the nation" van de directie. Tijdens deze vergadering zijn we niks wijzer geworden aangaande de geruchten die de laatste tijd de ronde doen binnen de firma. In tegendeel: de directie was duidelijk, er komen "veranderingen". Welke deze zijn is niet duidelijk. Het feit dat de mensen na deze vergaderingen ongeruster zijn doet de directie blijkbaar niks. Dit is een SCHANDE! Wij eisen duidelijkheid aangaande onze toekomst!!!

Om af te sluiten wensen we een citaat te gebruiken die de directie gebruikt heeft aan het einde van een van deze vergaderingen: we wensen jullie veel moed voor de komende dagen en weken...

Jullie kunnen op ons rekenen!!!

 

24 mei 2012: Sociale verkiezingen 2012: De verkozenen.

 

Beste vrienden, collega's en kameraden,

Hieronder vinden jullie de verkozenen voor het ABVV na de sociale verkiezingen van vorige week.

Ondernemingsraad:

Effectieven: Lanckmans Christophe en Vankerk Désiré.

Plaatsvervangers: Fernandez Luis, D'hooghe Fabrice

Comité:

Effectieven: Voet Jos, Lanckmans Christophe en Demetser Jelmer

Plaatsvervangers: Ivanov Christian, Lanckmans Stefaan en De Pauw Glenn

 

We wensen jullie allemaal te bedanken voor jullie stem en steun!!!

 

 

9 mei 2012: Nieuwtjes

1. De directie heeft ons laten weten de gebouwen te Groot-Bijgaarden te zullen verkopen. Ze is op zoek naar een nieuw gebouw in deze omgeving.

2. Na de vergadering van het comité was er de mogelijkheid om iets te gaan drinken tussen de directie en de leden van het comité. De ABVV-fractie is niet op deze uitnodiging ingegaan. We zijn van mening dat we niet iets vrolijk kunnen gaan drinken terwijl er nog zoveel problemen zijn. (brugpensioen, blokkeren van stages, 98V, dagelijkse drankvergoedingen,...) Ook werd er die dag een technieker ontslagen zonder de procedures te volgen! We betreuren het echter dat het ACV deze mening niet deelt...

 

 

 

28 januari 2012: Info nationale staking

Zoals jullie allemaal weten is er maandag 30 januari 2012 een nationale staking.

Er zal een stakingspiket op de parking van Otis in Groot-Bijgaarden zijn.

De mensen die willen mee staken hebben 2 opties.

1. Ze voegen zich bij het stakingspiket

2. Ze blijven thuis

In beide gevallen hebben jullie recht op jullie stakingspremie.

Vergeet niet uw werkleider op de hoogte te brengen en uw afgevaardigde!

 

3 januari 2012: Drankvergoeding tijdens winterperiode.

Herinnering: Tijdens de periode van 1 december 2011 tot en met 1 maart 2012 kunnen de techniekers een forfaitair bedrag 2€ per gepresteerde werkdag vermelden op hun timesheet volgens volgende richtlijnen:

NE: Wanneer de binnentemperatuur in het gebouw onder constructie lager is dan 5°C, en men geen warme dranken kan nuttigen op de werf.

MOD-Reparatie-onderhoud: Wanneer de temperatuur op de werf lager is dan 5°C

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's